Relatietraining Emotionally Focused Therapy (eft)

Voor relaties bestaan geen handboeken die u precies vertellen wat u moet doen. Evenmin zijn er kant-en-klare oplossingen wanneer er relatieproblemen ontstaan. Maar meestal is één ding wel duidelijk: u wilt uw relatie een andere wending geven. Relatietraining helpt daarbij.

Relaties zijn niet altijd even makkelijk. Integendeel: een relatie is hard werken. Maar wat als u niet goed weet wat te doen of waar te beginnen? Dan is het verstandig om de focus te verleggen van hard werken naar béter werken.

Uitgangspunt bij relatietraining is het verbeteren van de wezenlijke communicatie om te voorkomen dat onhandige en lastige patronen vastgeroest raken.Niet praten over elkaar, maar mét elkaar. Dit zorgt dat gevoelens en gedachten bespreekbaar worden en er zo een bewustwording ontstaat van wat de ander voor u betekent.

De training is ook geschikt voor partners waarbij niet zozeer de problemen, maar het verlangen naar diepgang centraal staat.

Klik op het logo voor meer informatie

Eft relatietherapie bestaat uit drie fases:

  • in kaart brengen van de negatieve interactiecirkels en kijken hoe die kunnen worden doorbroken
  • scheppen van een veilige basis om onderliggende, kwetsbare emoties en verlangens te uiten
  • ondersteunen bij het onderling oplossen van problemen en het bestendigen van de liefdesrelatie
  • De therapie kan ondersteund worden door het lezen van “Houd me vast” van Sue Johnson en het voeren van de bijbehorende gesprekken en/of door te werken met het boek: “Gesprekken in Verbinding; werkboek Houd me vast” van Dr. Sue Johnson.