Relatie en Gezinstherapie Praktijk Alke Slump biedt de volgende behandelmethoden:

Individuele Psychosociale Therapie

Psychisch welzijn hangt samen met de mogelijkheid om uzelf te zijn en te ontwikkelen. Het lukt niet altijd om de balans in je leven te bewaren. Psychosociale therapie kan helpen gebeurtenissen een plek te geven. Ook kan het zijn dat gedragspatronen, die misschien ooit hebben geholpen om te overleven, u nu niet meer helpen.

Relatie- en Gezinstherapie

Relaties zijn voor mensen van wezenlijk belang. Wanneer uw relatie niet loopt zoals u wilt en u komt er samen niet meer uit, dan kan therapie helpen. Als therapeut kan ik geen problemen oplossen. Ik kan u wel helpen patronen in uw relatie te ontdekken die u samen hebt opgebouwd maar die niet meer goed werken.

eft Relatietherapie

Voor relaties bestaan geen handboeken die u precies vertellen wat u moet doen. Evenmin zijn er kant-en-klare oplossingen voor wanneer relatieproblemen ontstaan.

Individuele Relatietherapie

Voor relatietherapie hoeft u niet altijd met z’n tweeën te zijn, soms is uw partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan kan relatietherapie zinvol zijn om te kijken wat u zelf kunt doen om uw relatie te verbeteren.

EMDR

Soms is de angst te groot om iets in je leven te veranderen, terwijl je dat wel wilt. Dan kan er sprake zijn van een trauma. EMDR kan dan een hulpmiddel in de therapie zijn.